Dokumentarfilm: Into the Ice

Into the Ice is a documentary currently in production. The aim is to explore the Greenland ice sheet and the changes that are happening there today. Director Lars Ostenfeld and I (script, sound, co-producer, and documentation) follow several leading scientists on expeditions around the ice, over the ice and down into the ice.

This August, we filmed the ice sheet melting during a heat wave. This was published in the Washington Post, The New York Times (print version, see above), Le Monde, Frankfurter Allgemeine, Hindustan Times, AlJazeera and many other places around the world.

Follow me on Twitter and Instagram for updates and pictures. Also trailer and other media below.

(in Danish)

Instruktør Lars Ostenfeld (til venstre) og Caspar Haarløv på optagelse på Indlandsisen.

Dokumentarfilmen Into the Ice

Hvorfor er det så svært for os at forstå klimaforandringerne? Og hvordan kan vi fortælle historien anderledes? Kan forskerne, der på egen krop mærker, kæmper med og oplever forandringerne, vise vejen frem? Lars Ostenfeld og jeg følger i denne dokumentarfilm nogle af verdens førende forskere og deres ekspeditioner over, under og på jordens store ismasser. Den is som er fjern og mærkelig for de fleste af os, men som vil ændre hele verden.  Filmen er støttet af Lundbeckfonden. Lars instruerer og filmer. Jeg laver lyd og manuskript. Producer: Malene Flindt Pedersen fra Hansen og Pedersen  Vi pitcher filmen til CPH:DOX SCIENCE FORUM d 26/3 2019. Se trailer her: Mød os på Bloom:  Til april drager vi på ekspedition over indlandsisen på ski med professor Jason E. Box og Masashi Niwano. De første billeder herfra bliver vist, når vi optræder sammen med professor Sebastian Mernild på Bloom – festival for natur og videnskab d. 25/5 i Frederiksberg Have.  Tæt på forskningen: Målet med filmen er at vise forskere opdage verden, mens det sker. Det har givet os en tæt forhold til en lang række af verdens førende glaciologer, biologer og oceanloger. Her er en introduktion til et af forskningsprojekterne, som jeg har klippet sammen på vegne af Dan Carlson og Claus Melvad, Århus Universitet. Optagelserne er fra sidste januar ud for Nuuk og er filmet af Matthias Skovby og mig. Har også skrevet en artikel om undervandsscanning af isbjerge. Social media: Vi deler selvfølgelig vores oplevelser, mens de sker. Her er en update fra en optagedag i januar 2019. De Updaten skabte en del opstandelse, rædsel og latterliggørelse og jeg måtte i Radio 24/7 for at forklare. Nogle troede, at al havis var væk for evigt alle steder, hvilket heldigvis langt fra er tilfældet. Andre gjorde mig opmærksom på, at der aldrig er havis uden for Nuuk. Her er et af mine mange svar: “Vi ledte ikke efter havis der, men i bunden af Kobbefjorden. Om der burde være is der på denne tid af året er der delte meninger om. Vi sejlede med en lokal kaptajn m 30 års erfaring og han var meget overrasket over den manglende is. Og det var forskerne også. Som jeg har forstået det, kan manglen på is skyldes mange ting, blandt andet at det har været en usædvanlig varm december i området. Men om det så er et ekstremt undtagelsestilfælde eller klimaforandringer, ved jeg selvfølgelig ikke. Retfærdigvis skal siges, at vi i de følgende to dage sejlede noget længere væk efter råd fra samme kaptajn og begge dage fandt både isdække og isbjerge.” Den første tur med projektet gik til Ilulissat i august 2018. Her sejler vi forbi et isbjerg: Her filmer jeg Lars, der filmer en gletscher: Og her er update fra klimaforsker og professor Sebastian H. Mernild,  der er med som konsulent på projektet: Jeg hjalp også lidt til efter bedste evne: